Kapitaalsverhoging bij KV Mechelen: 'Lokale investeerders ondanks interesse'

Kapitaalsverhoging bij KV Mechelen: 'Lokale investeerders ondanks interesse'

29-09-2021 15:45
2

Het Laatste Nieuws meldt dat er een kapitaalsverhoging van vijf miljoen euro komt. Malinwa gaat in zee met lokale investeerders ondanks interesse uit Engeland.

Door de kapitaalsverhoging zullen de aandelen van Dieter Penninckx verwateren. Een Britse investeringsgroep was geïnteresseerd, maar het kwam nooit tot een concreet voorstel. KV Mechelen kiest voor lokale investeerders.

Er zal nu een kapitaalsverhoging zijn van vijf miljoen euro. Naar verluidt is dat minder dan de Britse investeerders op tafel wilden leggen. “Kijk, onze visie gaan we niet veranderen. Een kapitaalkrachtige buitenlandse investeerder... Die piste kon gewoon niet bewandeld worden. KV gaat zo tegen de stroom in”, zegt Frank Lagast.

“En ja, daardoor hebben we wellicht minder budget (dat op dit moment rond 20 miljoen ligt, red.). Maar dit is een bewuste keuze. In plaats van, zoals veel clubs, te mikken op grote buitenlandse investeerders, versterken wij de lokale verankering. Want dat is het DNA van KV Mechelen”, aldus Lagast.