VP spreekt met Frankfurt-volger: Dat kan voor nervositeit zorgen in Antwerpen

VP spreekt met Frankfurt-volger: "Dat kan voor nervositeit zorgen in Antwerpen"

29-09-2021 13:40 Laatste update: 30-09-2021 14:00
2

Na de uitschuiver in Griekenland heeft Antwerp wat recht te zetten in de Europa League. Daarvoor zal het wel iets moeten rapen tegen Eintracht Frankfurt. Geen makkelijke opdracht. VoetbalPrimeur.be blikt sprak met een kenner van de Duitse club.   

Antwerp gaf afgelopen speeldag een punt uit handen tegen Olympiakos na een laat tegendoelpunt. Door het puntenverlies staat er meteen druk op de ketel met het oog op een Europese overwintering. Met Frankfurt komt echter de favoriet voor groepswinst over de vloer.

"De Europa League is een competitie die leeft binnen de club. Eintracht Frankfurt wil zo ver mogelijk doorstoten in deze competitie. Dit tornooi is echt belangrijk voor de club", vertelt Christopher Michel, journalist bij het Duitse Sport1, in een exclusief gesprek.

Toch liggen er zeker kansen voor Antwerp. Met een voorlopige veertiende stek in de competitie heeft Frankfurt zijn beste vorm nog niet gevonden. "Ze spelen toch wat onder druk, de vormcurve is nog niet fantastisch. Er wordt tegen Antwerp ook niets minder dan een overwinning verwacht. Dat kan wel voor wat nervositeit op het veld zorgen."

Antwerp deed het de afgelopen weken wel goed in de vaderlandse competitie. "Bij de loting waren de meeste fans blij met Antwerp, het leek op een hapklare brok. Door de recente resultaten van Antwerp is het respect in Duitsland echter toegenomen. Het is een gevaarlijk team met ook enkele bekende spelers zoals Fischer, Frey en Nainggolan", vervolgt Michel.

Toch ziet de journalist Frankfurt nog steeds als grote favoriet. "Ik denk dat het een spannende wedstrijd wordt, maar Frankfurt is wel favoriet. Ondanks de mindere vorm kan het nog steeds rekenen op uitstekende individuele kwaliteit. Kostic, Kamada, Sow en Borré zijn toch allemaal spelers met grote kwaliteiten."