Lokonga over transfer: “Niet getuige zijn van zoveelste reconstructie Anderlecht”

Lokonga over transfer: “Niet getuige zijn van zoveelste reconstructie Anderlecht”

29-09-2021 12:46
14

Sambi Lokonga maakte de overstap van RSC Anderlecht naar Arsenal. Tegenover Sport/Voetbalmagzine laat de middenvelder zich uit over de transfer naar de Premier League.

Lokonga vond dat het tijd was voor een stap hogerop. “Ik wilde vooruitgaan en iets nieuws ontdekken. Ik wist eerlijk gezegd ook dat alle huurspelers van Anderlecht terug zouden keren naar hun moederclub. Dat was een beslissende factor op het moment dat ik een keuze moest maken. Ik wilde niet bij Anderlecht blijven om getuige te zijn van de zoveelste reconstructie van het team. Ik wilde een project waarin ik meteen al doende zaken zou bijleren.”

De middenvelder is realistisch, maar uit geen kritiek op zijn voormalige werkgever. “Dat is geen kritiek op Anderlecht - het is gewoon de realiteit. Iedereen weet dat de club in een periode zit waarin het tijd moet kopen. Daarna zal het beter worden. Deze zomer heeft de club verschillende spelers gekocht die voorbestemd zijn om de leiders te worden van de ploeg en dat was een belangrijke stap om weer op de voorgrond te kunnen treden.”