KAA Gent is woest na nieuws rond Delferière: Dit heeft ons miljoenen gekost

KAA Gent is woest na nieuws rond Delferière: "Dit heeft ons miljoenen gekost"

29-09-2021 07:15
14

Dinsdag raakte bekend dat Sébastien Delferière als scheidsrechter – samen met Dejan Veljkovic - in 2017 fungeerde als makelaar van Félice Mazzu. Enkele dagen later floot de ref de discutabele wedstrijd Charleroi-KAA Gent. Bij de Buffalo's voelen ze zich koud gepakt.

Zo floot Delferière tot tweemaal geen zuivere strafschop voor Gent, iets wat ze in de arteveldestad nog steeds niet vergeten zijn. Nu weet Michel Louwagie hoe de vork aan de steel zit. Eigenlijk destijds al, maar toen kreeg hij de wind van voor. "Toen ik ook hen zei dat het onaanvaardbaar was, kreeg ik als reactie dat mijn uitspraken totaal ongepast waren", aldus Louwagie in Het Laatste Nieuws.

Bovendien eindigde Charleroi dat seizoen één punt boven Gent en pakte het de derde plaats, wat recht  geeft op een rechtstreeks ticket voor de Europa League. "Dat ene punt had ons op het einde voor Anderlecht gebracht (Gent had een beter doelsaldo dan paars-wit, red.). Met de derde plaats waren we rechtstreeks Europa ingegaan. De beslissingen van Delferière hebben ons miljoenen gekost", klinkt het.

Louwagie wil nu eerst het onderzoek afwachten, maar eens de bewijzen er zijn, dan zal Gent het daar niet bij laten. Zo geeft de algemeen manager van de Buffalo’s aan dat er verdere stappen zullen genomen worden tegen Delferière, wellicht in de vorm van een schadevergoeding.