Vijf conclusies na Leipzig–Club Brugge: CDK heerst, historische Vanaken en dromen

Vijf conclusies na Leipzig–Club Brugge: CDK heerst, historische Vanaken en dromen

28-09-2021 23:34 Laatste update: 29-09-2021 19:29
23

Het sprookje van Club Brugge in de Champions League blijft duren. Na een 1-1 gelijkspel tegen PSG won het dinsdag met 1-2 van Leipzig. Na de match in Duitsland trekt VoetbalPrimeur.be vijf conclusies.

Scoren? Dan dubbel vieren
In de eerste helft trilden de netten drie keer in Duitsland. Drie keer konden de spelers vieren, maar was het daarna wachten op groen licht van de VAR. Toen alle beelden herbekeken waren, konden de hoofdrolspelers nog eens juichen. Scoren in VAR-tijden is als je geluk hebt twee keer juichen voor de prijs van één. Lang had na de rust minder geluk toen de VAR oordeelde dat er bij zijn treffer wel sprake was van buitenspel.

Vier op een rij
Hans Vanaken schreef dinsdag geschiedenis. Als eerste Belg scoorde hij in vier Champions League-duels op een rij. Voor de Rode Duivel was het tegen Leipzig ook al zijn achtste goal in het Kampioenenbal. Vanaken is al jaren sant in eigen land, maar Europa leert hem nu ook almaar beter kennen. Roberto Martinez zal het graag zien gebeuren.

König Charles
Tegen PSG speelde De Ketelaere al weergaloos en ook tegen Leipzig toonde het talent van Club Brugge zich weer aan Europa. Zijn eerste helft was schitterend. De manier waarop De Ketelaere zich wist door te zetten bij de 1-1 vatte perfect de match van Club Brugge samen. Bluvn goan, geloof in eigen kunnen en succesvol zijn.

Twee gezichten, twee keer perfect
Club Brugge was in de eerste helft duidelijk beter dan Leipzig. Het deed de Duitsers 45 minuten pijn met aanvallend voetbal. Na de rust pakte Club Brugge het volledig anders aan. Club Brugge koos ervoor om de 2-1 vast te houden. Dat lukte heel vlot. Simon Mignolet werd amper twee keer aan het werk gezet. Twee keer leverde de gekozen tacktiek het gewenste resultaat op. Knap op het allerhoogste niveau.

Dromen van overwinteren
Na twee speeldagen telt Club Brugge vier punten. Dat is verre van een slecht in een groep met PSG, Manchester City en Leipzig. Club Brugge heeft nog één resultaat nodig om Europees te overwinteren. Nu Leipzig nog altijd op nul punten staat, ziet het er alvast heel goed uit voor Blauw-Zwart.