De Bruyne verliest na goal van Messi, Moldaviërs verbijsteren Real Madrid

De Bruyne verliest na goal van Messi, Moldaviërs verbijsteren Real Madrid

28-09-2021 23:00
4

Na twee speelrondes zijn er opvallende ontwikkelingen waar te nemen in Groep A en D van de Champions League. Club Brugge staat samen met Paris Saint-Germain, dat Manchester City versloeg en Lionel Messi voor het eerst zag scoren, aan kop en Real Madrid moet Sheriff Tiraspol voor laten gaan, nadat het thuis een historische nederlaag tegen de Moldaviërs leed.

Groep A
Paris Saint-Germain – Manchester City 2-0
Het miljardenduel waar vooraf het meest naar werd uitgekeken, werd al na acht minuten opengebroken. Na een misser van Neymar werd de bal opgepikt door Idriss Gueye, die doelman Ederson kansloos liet met een pegel in de bovenhoek: 1-0. Die stand bleef lang op de borden staan, mede doordat Raheem Sterling de lat raakte en Bernardo Silva in de nastoot voor open doel miste. Een kwartier voor tijd brak een historisch moment aan: Messi combineerde met Kylian Mbappé, lepelde de bal in de bovenhoek en maakte zijn allereerste namens PSG.

Groep D
Real Madrid-Sheriff Tiraspol 1-2
Real Madrid heeft dinsdagavond één van de grootste blamages in zijn Champions League-historie beleefd. De bezoekers uit Moldavië hadden Shakhtar Donetsk al verslagen, maar maakten het in Madrid nog veel gekker. Real Madrid had na ruim een uur spelen een penalty – benut door Karim Benzema – nodig om de 0-1 van Jasurbek Yakhshiboev goed te maken, maar kon niet doordrukken. Integendeel zelfs: Sheriff zag na langdurig VAR-beraad al een treffer afgekeurd worden, maar de Luxemburger Sébastien Thill maakte vlak voor tijd de stunt compleet met een fantastische afstandspoging. Thibaut Courtois en Eden Hazard stonden bij Real Madrid in de basis.