Scheidsrechter Delferière handelde als makelaar van coach Felice Mazzu

"Scheidsrechter Delferière handelde als makelaar van coach Felice Mazzu"

Gepubliceerd: dinsdag 28 september 2021 om 19:00di 28-09-2021 om 19:00

Eerder op de dag kwamen er al nieuwe details naar boven in verband met het voetbalschandaal dat drie jaar geleden losbarstte in de Jupiler Pro League. Uit deze nieuwe feiten blijkt dat scheidsrechter Sébastien Delferière zich destijds zou opgesteld hebben als makelaar van toenmalig Charleroi-trainer Felice Mazzu. 

Dat nieuws verscheen op de website van Sporza. Het was Delferière zelf die contact opnam met Dejan Veljkovic in opdracht van Mazzu om te spreken over diens verdere carrière. Mazzu was op dat moment al vier jaar aan de slag bij Sporting Charleroi en wou graag een stap hogerop zetten. 

Veljkovic stemde toe en besloot af te spreken met beide heren. Het was tijdens die afspraak dat Delferière handig gebruik trachtte te maken van een rookpauze van zijn vriend Mazzu. Zo zei de scheidsrechter het volgende tegen Veljkovic: "Ik wil ook wel wat verdienen." En op die manier stelde de scheidsrechter zich op als makelaar van Mazzu. 

Zo belandde Mazzu trouwens bijna bij Club Brugge dat toen een vervanger zocht voor Michel Preud'homme. De deal ging uiteindelijk niet door omdat Club-voorzitter Bart Verhaeghe zijn goede relatie met Mehdi Bayat niet wou verstoren. Bayat was namelijk niet te spreken over het mogelijke vertrek van zijn coach. 

Dat dit nu geweten is werpt ook een heel ander licht op de wedstrijd tussen KAA Gent en Charleroi in oktober 2017. Gent verloor met 2-1 en was niet te spreken over het scheidsrechterlijk werk van Delferière en zijn team die dag. Delferière had het in de interviews nadien over een offday van hem en zijn team, nadat hij twee duidelijk strafschoppen weigerde te fluiten. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws