Duidelijke taal van Overmars over Onana: 'Niet gelukt, lag niet aan ons'

Duidelijke taal van Overmars over Onana: 'Niet gelukt, lag niet aan ons'

28-09-2021 21:00

Ajax-directeur Marc Overmars heeft zich uitgelaten over de kwestie-Andre Onana. De momenteel geschorste doelman uit Kameroen liet onlangs weten dat hij eventueel zijn aflopende contract wilde verlengen, maar volgens Overmars is die kans niet groot.

Dat heeft de directeur spelersbeleid voorafgaand aan Ajax-Besiktas laten weten bij Ziggo Sport. Gesprekken tussen beide partijen liepen in het voorjaar al op niets uit. "Het is niet gelukt en dat heeft niet aan ons gelegen", aldus Overmars. "We hebben het geprobeerd en het is niet gelukt, dan ga je verder."

Ajax rekende afgelopen zomer al op een transfer van Onana, legde Voetbal International-hoofdredacteur Freek Jansen al uit bij Studio Voetbal, en haalde met Remko Pasveer en Jay Gorter twee nieuwe keepers. "Dan heb je twee oude keepers (Pasveer en Maarten Stekelenburg, red.) en dan hoop je dat Jay Gorter grote stappen maakt. En dat doet hij. En de afspraak was dat we gezamenlijk een transfer zouden in de afgelopen zomerperiode", vertelt Overmars weer over Onana.

Ajax heeft ook geen behoefte meer om nog een transfersom te incasseren voor Onana, die hoogstwaarschijnlijk aan het einde van het seizoen gratis vertrekt. "We hebben de stekker eruit gehaald: dat zei hij en dat klopt ook. Dat doen we met een reden..."