Van Himst verkiest De Ketelaere boven Onuachu: “Qua echte klasse is hij de beste”

Van Himst verkiest De Ketelaere boven Onuachu: “Qua echte klasse is hij de beste”

28-09-2021 16:12
24

Er wordt nu al gediscussieerd over wie de Gouden Schoen in de wacht zal slepen. Het Laatste Nieuws vroeg aan onder meer Paul Van Himst wie hij verkiest.

Van Himst schuift drie kanshebbers naar voren. "Onuachu maakt niet alleen veel goals, voor zijn gestalte is hij ook technisch redelijk vaardig en door zijn sterke lichaam pak je hem moeilijk de bal af. Voor mij komt hij samen met De Ketelaere en Lang in aanmerking voor de Gouden Schoen.”

Toch vindt de viervoudig Gouden Schoen De Ketelaere beter. “Als ik op dit moment moet kiezen, wordt het De Ketelaere. Charles is een supertalent dat je op alle plaatsen kan inzetten. Hij heeft iets wat Onuachu niet heeft. Het zijn alle drie goeie voetballers, maar qua echte klasse is De Ketelaere de beste van de bende.”

Van Himst snapt niet dat Onuachu nog in België speelt. “Eerlijk gezegd vind ik het wel eigenaardig dat er deze zomer geen belangstelling was voor een spits die zoveel goals maakt als Onuachu. Als De Ketelaere morgen wil weggaan bij Club, zal er ongetwijfeld meer dan één club achter hem aanzitten. Maar ik begrijp niet waarom Onuachu niet wegraakte, want een aantal Engelse clubs zouden zo'n spits zeker kunnen gebruiken."