UEFA zet strijd tegen Juve, Barça en Real voort en gaat in beroep tegen uitspraak

UEFA zet strijd tegen Juve, Barça en Real voort en gaat in beroep tegen uitspraak

Gepubliceerd: dinsdag 28 september 2021 om 14:14di 28-09-2021 om 14:14

De UEFA geeft de strijd tegen de Super League-clubs toch nog niet op. De Europese voetbalbond wil de Spaanse rechter die het proces leidt wraken, gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter én klopt aan bij het Europese Hof van Justitie.

Maandagavond liet de UEFA in een statement nog weten dat het alle sancties voor de Super League-clubs zou verscheuren, na de uitspraak van de rechter. Die bepaalde namelijk dat de bond geen straffen uit mag delen aan Juventus, Real Madrid en FC Barcelona voor het oprichten van en vasthouden aan de Super League.

Een dag later maakt de UEFA bekend dat het zich toch niet neerlegt bij de uitspraak. In een nieuw statement maakt men duidelijk dat er een verzoek tot wraking van de rechter is ingediend. De UEFA vindt dat er sprake is van 'significante onregelmatigheden' in het proces. Ook stapt tekent de bond beroep aan tegen de uitspraak én stapt men naar het Europese Hof van Justitie

'De UEFA zal alle noodzakelijke stappen blijven nemen, in strikte overeenstemming met de nationale en EU-wetgeving, om haar belangen te verdedigen en - belangrijker nog - die van haar leden en alle belanghebbenden in het voetbal', besluit de bond.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws