Leipzig-Kenner waarschuwt Club Brugge: Ze gaan het tempo erg hoog houden

Leipzig-Kenner waarschuwt Club Brugge: "Ze gaan het tempo erg hoog houden"

Gepubliceerd: dinsdag 28 september 2021 om 12:40di 28-09-2021 om 12:40

Laatste update: dinsdag 28 september 2021 om 16:00di 28-09-2021 om 16:00

Club Brugge gaat in Duitsland op zoek naar nieuw Europees puntengewin. Daarvoor zal het wel een goede prestatie moeten neerzetten tegen RB Leipzig. Een stevige uitdaging voor Philippe Clement en zijn spelers. VoetbalPrimeur.be sprak erover met een kenner.

Na het 6-3 verlies tegen Manchester City kan Leipzig zich geen misstap veroorloven tegen Club Brugge. Zeker met het oog op een overwintering in de Champions League. Want dat is wel degelijk het doel van de Duitsers in deze loodzware groep.

"Recent haalde ze nog de halve finales van de Champions League, de ambitie is dan ook elk jaar om bij de eerste twee in de groep te eindigen. Ook al zijn de tegenstanders Manchester City en PSG", vertelt Ronan Murphy, volger van het Duitse voetbal voor Goal, in een exclusief gesprek.

"Het is nu niet zo dat ze zomaar opnieuw de halve finales halen, maar als ze zich niet plaatsten voor de volgende ronde is dat toch een teleurstelling", vervolgt Murphy. Om die ambities kracht bij te zetten is een driepunter tegen Club Brugge noodzakelijk.

"Club Brugge heeft inmiddels wel een aardige reputatie opgebouwd in Europa. Het is een team dat gevaarlijk is en het veel ploegen lastig kan maken. Leipzig heeft echter geen excuses, het is het aan zijn stand verplicht om Club Brugge te verslaan. Zowel de supporters als de Duitse pers verwachten dan ook dat Leipzig deze match wint", aldus de voetbaljournalist.

Toch heeft Leipzig dit seizoen nog niet zijn allerbeste vorm te pakken. "Ze zijn nog zoekende na de trainerswissel. Ze zoeken nog naar het beste spelsysteem. Er zijn ook een heleboel nieuwe spelers dus dat vergt allemaal wat meer tijd. Tegen Club Brugge is de verwachting dat ze aanvallend en verticaal voetbal op de mat leggen. Ze zullen proberen om het tempo zo hoog mogelijk te houden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws