Visser mag fluiten in Champions League: Wie had dat durven denken?

Visser mag fluiten in Champions League: "Wie had dat durven denken?"

28-09-2021 12:15 Laatste update: 12:17
10

Niet alleen voor Club Brugge wordt het dinsdag een spannende avond. Ook ref Lawrence Visser krijgt een unieke kans. Hij fluit voor de eerste keer in zijn carrière een match in de Champions League.  

Visser floot wel al in de Europa League, maar nog nooit op het kampioenenbal. "Ik was verbaasd dat het om een wedstrijd in de Champions League ging. Maar ook heel blij en tevreden. Het wordt speciaal. Ik heb wel gezonde zenuwen, ja. Real Madrid is een leuke affiche om mee te starten", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Visser wordt zo de opvolger van Frank De Bleeckere, de laatste Belgische ref die Champions League floot. "Madrid… Wie had dat zoveel jaren geleden durven te denken, toen ik op mijn vijftiende mijn eerste miniemenmatch floot… Zestien jaar later sta ik in de Champions League. In het begin dacht ik nog: 'Je moet gek zijn om scheidsrechter te worden.' Uiteindelijk is het de beste sportieve beslissing die ik ooit genomen heb."

Real en Sheriff trappen hun match om 21u af. Beide teams hebben hun eerste poulematch gewonnen. Real won al van Inter, terwijl Sheriff de maat nam van Shakhtar Donetsk.