Kapitaalsverhoging Anderlecht uitgesteld: “We willen geen straffen voor de club

Kapitaalsverhoging Anderlecht uitgesteld: “We willen geen straffen voor de club"

28-09-2021 08:46 Laatste update: 09:42
21

Aandeelhouder Etienne Davignon liet weten dat de kapitaalsverhoging bij RSC Anderlecht in september zou worden uitgevoerd, maar dat zal echter uitblijven. Tegenover Het Laatste Nieuws geeft hij een update over de situatie.

Er is nog geen paniek bij Anderlecht ondanks het uitblijven van de kapitaalsverhoging. “Het is een kwestie van tijd voor alles in orde is. Niemand zit stil, iedereen beseft dat er iets moet gebeuren. Maar het zal niet meer voor deze maand zijn. Het zal nog een paar weken duren, er is een beetje geduld nodig. Misschien lukt het begin oktober wel”, aldus Davignon.

Anderlecht zou ook op zoek zijn naar extra investeerders. ‘Wat ervoor zorgt dat de gesprekken zo lang aanslepen, dat wil niemand kwijt, maar het is binnen het voetbal een publiek geheim dat sommige aandeelhouders de opdracht gekregen hebben om extra investeerders te zoeken’, klinkt het.

Als de situatie niet veranderd dan kan Anderlecht straffen verwachten. “We gaan de kapitaalsverhoging sowieso doorvoeren. We willen geen straffen voor de club en hebben eigenlijk nooit de intentie gehad om geen inspanningen te leveren voor de toekomst van Anderlecht. Iedereen mag gerust zijn."