Talisman Frey is Gouden-Stier-waardig: Het is allemaal aan hoge intensiteit

Talisman Frey is Gouden-Stier-waardig: "Het is allemaal aan hoge intensiteit"

27-09-2021 23:30

Royal Antwerp FC heeft er een bijzonder vruchtbare week op zitten. Tegen RFC Seraing (2-1), KRC Genk (4-2) en Union Saint-Gilloise (1-2) haalde het negen op negen binnen, al gebeurde dat telkens met hangen en wurgen. De talisman van dienst luistert naar de naam van Michael Frey.

De Zwitserse zomeraanwinst sleurt Antwerp er steevast door op moeilijke momenten met belangrijke doelpunten. Eind september zit hij al aan elf stuks. Ook het panel van Extra Time is aangenaam verrast. "Hij loopt een hele match. Het oogt niet mooi als hij loopt, maar hij is een beest op het veld. Ik verwacht dat hij gemakkelijk 20-25 doelpunten gaat maken dit seizoen", is Patrick Goots lovend.

Op technisch vlak is Frey nochtans geen absolute kraan. "Hij verliest wel eens een bal, maar hij blijft niet staan, hij gaat meteen jagen", merkt Goots op. "Hij staat geen seconde stil en is fysiek ongelooflijk sterk", vult Peter Vandenbempt aan. "Het is allemaal aan hoge intensiteit." Filip Joos bewondert dan weer het spelinzicht van de huidige Gouden Stier. 

De hoogvorm bij Frey zet Brian Priske echter ook voor vraagtekens, in het bijzonder rond Ally Samatta. "Samatta moet dan van links komen, dat is ook niet zijn beste spel. Ik denk dat Priske nog wat aan het zoeken is", kruipt Goots in het hoofd van de Antwerp-trainer.