Duitsers kijken naar Club Brugge: ‘JPL-blunder, Mbamba en must-win'

Duitsers kijken naar Club Brugge: ‘JPL-blunder, Mbamba en must-win'

28-09-2021 09:10 Laatste update: 20:22
12

Na het knappe gelijkspel tegen PSG wil Club Brugge ook tegen Leipzig een prestatie neer zetten. De wedstrijd tussen beide clubs is niet de grootste blikvanger in de Duitse pers, VoetbalPrimeur.be nam toch eens een kijkje.

De Duitsers leveren dit seizoen vier CL-ploegen af. Leipzig moet de aandacht in de Duitse media dan ook delen. Ondanks de knappe prestatie van Club Brugge tegen PSG lijkt de Duitse pers niet echt wakker te liggen van Club Brugge.

Zo zag Südddeutsche Zeitung hoe Club punten liet liggen in de Jupiler Pro League. ‘Vier dagen voor het CL-treffen tegen Leipzig blunderde Club Brugge in de Belgische competitie. In een thuiswedstrijd tegen degradatiekandidaat OH Leuven kwam het niet verder dan een gelijkspel’, valt er daar te lezen.

Bij Sport.de voeren ze dan weer de druk op. ‘Leipzig heeft geen andere keuze dan de overwinning tegen Club Brugge. Zeker als ze niet in de Europa League willen terechtkomen na de winter. Het goede nieuws is dat Leipzig in de competitie veel vertrouwen heeft getankt na de 6-0 overwinning tegen Hertha Berlijn.’

Het Duitse Welt ziet dan weer hoe de dalende coronacijfers nét te laat komen voor Leipzig. ‘Het aantal besmettingen in de regio is sterk gedaald en dus mag Leipzig zijn stadion weer volledig vullen. Dat zal aankomende zaterdag in de competitie al gebeuren. In principe mag Leipzig zijn stadion dinsdag ook al volledig vullen. De club gaat dat echter niet doen omdat de wedstrijd er te snel aankomt om alles goed genoeg te organiseren.’

Het nieuwsmedium RB-Fans licht er dan weer twee Brugse spelers uit. ‘De bekendste speler is Bas Dost door zijn verleden in Duitsland. Het is echter uitkijken naar Noa Lang en Noah Mbamba. Vooral Lang is in bloedvorm, hij blikt uit met goals en assists.