Nieuwe problemen voor Juventus: Dybala en Morata langere tijd afwezig

Nieuwe problemen voor Juventus: Dybala en Morata langere tijd afwezig

27-09-2021 21:10
1

Juventus moet het voorlopig stellen zonder Paulo Dybala en Álvaro Morata. De aanvallers hebben beiden een spierblessure opgelopen in de competitiewedstrijd tegen Sampdoria van afgelopen zondag. Juventus meldt op zijn website dat het aanvalsduo pas na de interlandbreak in oktober weer beschikbaar is.

Dybala verliet tegen Sampdoria vlak na zijn openingstreffer geëmotioneerd het veld. Een onderzoek naar zijn kwetsuur heeft uitgewezen dat het om een dijbeenblessure gaat. Morata verliet tegen het einde van de wedstrijd ook het veld, hij heeft een hamstringblessure opgelopen.

De blessures van het duo is slecht nieuws voor Juventus-trainer Massimiliano Allegri. Zijn ploeg neemt het woensdagavond in eigen huis op tegen Chelsea in de Champions League. In de Serie A kruist de club uit Turijn zaterdag de degens met Torino in de stadsderby. Voor Juventus is het van belang dat beide duels gewonnen worden.

Chelsea en Juventus hebben beide hun eerste duel in de groepsfase van de Champions League gewonnen, waardoor de Italianen de koppositie te verdedigen hebben. Juventus kent in de Serie A een stroevere start, na zes wedstrijden staat de club negende met tien punten achterstand op koploper Napoli.