Vanaken blikt vooruit op Leipzig: “Match tegen PSG moet ons vertrouwen geven”

Vanaken blikt vooruit op Leipzig: “Match tegen PSG moet ons vertrouwen geven”

Gepubliceerd: maandag 27 september 2021 om 19:20ma 27-09-2021 om 19:20

Het avontuur van Club Brugge in de Champions League gaat dinsdag verder. Blauw-Zwart neem het in Duitsland op tegen Leipzig. Een dag voor de match blikt Hans Vanaken vooruit op het duel.

Club Brugge begon goed aan het Kampioenenbal. Het speelde thuis 1-1 tegen PSG. De match tegen de Fransen geeft Blauw-Zwart het nodige vertrouwen, maar de Bruggelingen beseffen dat het in Duitsland een heel ander gegeven wordt. "Ik denk dat zo'n wedstrijd ons altijd vertrouwen moet geven in de wedstrijden nadien. Ik denk dat ons spel tegen PSG heel compleet was. Maar uiteindelijk is de match van dinsdag een heel ander gegeven", aldus Vanaken.

Vanaken is duidelijk. Leipzig is geen PSG. "Het is andere ploeg, een andere manier van spelen, een ander manier van voetbal. Maar het resultaat en de prestatie van tegen PSG moet ons sowieso vertrouwen geven voor de verdere campagne.”

Wat zal er dinsdag anders zijn dan op de openingsspeeldag. "Ik denk dat Leipzig mogelijk meer pressing gaat geven en meer één op één. Zo mogen we misschien wat minder de bal hebben. Langs de andere kant is Leipzig een ploeg die heel snel is in de omschakeling. Terwijl PSG toch wat meer op balbezit speelt."

Leipzig zat de voorbije weken wat in de hoeken waar de klappen vielen, maar afgelopen weekend won het wel met 6-0 van Hertha. "Dit weekend is Leipzig nog van systeem veranderd. Dus voor ons is het toch een beetje moeilijk om te verwachten wat ze tegen ons gaan doen. Maar aan ons om er iets tegenover te zetten, in onze eigen filosofie. Dan zullen we wel zien wat het resultaat wordt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws