Referee Department over rode kaart Kouamé: 'Veiligheid tegenstander in gevaar'

Referee Department over rode kaart Kouamé: 'Veiligheid tegenstander in gevaar'

27-09-2021 18:40
25

Tijdens KV OostendeRSC Anderlecht van afgelopen weekend kreeg Christian Kouamé de rode kaart. Sommige waarnemers vonden de straf overdreven. Bij het Referee Department denken ze daar heel anders over.

Op maandag blikt het Referee Department altijd terug op de afgelopen speeldag. Dat is nu niet anders. 'In minuut 46, bij een botsende bal in het midden van het terrein, is er een duel tussen een Oostende-speler (Frederik Jäkel, nr 15) en een Anderlecht-speler (Christian Kouamé, nr 99) om de bal te spelen. De Anderlecht-speler raakt de Oostende-speler met gestrekt been en met de studs op de knie', klinkt het.

De scheidsrechter gaat over tot het geven van een rode kaart. De juiste beslissing is het Referee Department van oordeel. 'Met deze overtreding brengt hij de veiligheid van de tegenstander in gevaar. De scheidsrechter toont de rode kaart voor ernstig gemeen spel. Het Professional Refereeing Department staat volledig achter de beslissing van de scheidsrechter, omdat het een prioriteit is om de fysieke integriteit van de spelers te beschermen.'

Het Bondsparket stelde ondertussen een schorsing van twee speeldagen (één speeldag effectief) voor aan Kouamé. Indien de speler en Anderlecht akkoord gaan met de sanctie mag Kouamé niet spelen tegen Club Brugge.