VP 11: Romo kwelt Club Brugge, Onuachu opnieuw topschutter?

VP 11: Romo kwelt Club Brugge, Onuachu opnieuw topschutter?

27-09-2021 13:45 Laatste update: 17:00
6

Op Speeldag 9 zagen we weer heel wat actie in de Jupiler Pro League. Club Brugge en Anderlecht trokken geen zege over de streep, maar onder meer KAA Gent, Antwerp en KRC Genk mochten wél vieren.

Romo is de derde muur
OH Leuven zette een dubbele gordel tegen Club Brugge, maar Rafael Romo was de echte muur. De Leuvense doelman kon vooral Rits verschillende keren afstoppen en was daarmee de beste keeper van het weekend.

Backs met vermogen
Club Brugge kon niet winnen van OH Leuven, maar dat lag niet aan Clinton Mata. De rechtsachter hield zijn flank dicht én scoorde de gelijkmaker. Op links zijn we grote fan van Sergio Gomez. Verdedigend weegt hij misschien wat licht, maar hij geeft de ene haarscherpe voorzet na de andere bij Anderlecht.

Bij Zulte Waregem scoorde Ewoud Pletinckx de belangrijke aansluitingstreffer tegen KV Kortrijk na een knappe actie van Dompé. De verdediging van Eupen moest natuurlijk weinig doen tegen negen spelers, maar de ervaren Jordi Amat viel toch op met zijn présence en rust aan de bal.

De Sart belangrijk
Bij KAA Gent zorgde Julien De Sart met een mooie gelijkmaker mee voor de ommekeer bij KAA Gent. Zijn schot mocht absoluut gezien worden. Ook Rocco Reitz beleefde een mooie match bij STVV met zijn winnende doelpunt tegen Standard.

Bij KRC Genk was Kristian Thorstvedt een belangrijke motor op het middenveld. Hij verzilverde zijn uitstekende match nog met een assist op de onvermijdelijke Onuachu.

Onuachu breekt los
Bij KRC Genk was Paul Onuachu vorig seizoen de topschutter. Met drie goals tegen Seraing lijkt hij terug in topvorm, al zal hij moeten afrekenen met Michael Frey om zijn titel te verlengen. Hij maakte tegen Union zijn elfde competitiegoal voor Antwerp.

Bij Anderlecht kreeg Joshua Zirkzee al heel wat kritiek, maar hij droeg de aanval na de uitsluiting van Christian Kouamé. Met een belangrijke goal en heel wat mooie baltoetsen verdient hij een plaats in dit team.