Zirkzee: Als ik iets scherper ben voor doel, ga ik met een hattrick naar huis

Zirkzee: "Als ik iets scherper ben voor doel, ga ik met een hattrick naar huis"

27-09-2021 08:20
8

RSC Anderlecht kwam zondag met een punt thuis na de match tegen KV Oostende. Met tien man knokte paars-wit zich terug na een 2-0 achterstand. Joshua Zirkzee scoorde de eerste treffer van Anderlecht, maar na de match begreep ook hij dat er meer had ingezeten voor Anderlecht.

Aan de kust speelde Anderlecht een sterke eerste helft. Het kreeg vijf – zes open kansen en een doelpunt van Lior Refaelov werd afgekeurd voor buitenspel. Oostende was een pak efficiënter. Makhtar Gueye maakte twee van de drie kansen van Oostende af. Zo stond Anderlecht 0-2 in het krijt na 45 minuten. "In de eerste helft hebben we te veel kansen laten liggen. Ballen op de paal en de lat, de afgekeurde goal van Lior”, noteerde Het Laatste Nieuews uit de mond van Zirkzee.

Meteen na de rust kreeg Anderlecht een nieuwe klap te verwerken. Christian Kouamé keek tegen een rode kaart aan. Anderlecht moest zo verder met een mannetje minder en Zirkzee moest de hele aanval dragen. Toch bleef Anderlecht voetballen en kreeg het kansen. Zirkzee scoorde de 2-1. Al besefte hij na de match dat slechts één doelpunt van hem aan de kust onvoldoende was. "Als ik iets scherper ben voor doel, ga ik met een hattrick naar huis. We geven een driepunter weg”, stelde de Nederlandse huurling van Bayern München nog.

Debuut Magallán
Zirkzee begon voor de match tegen Oostende drie keer op rij op de bank. Tegen KVO scoorde hij zijn vierde goal in de Jupiler Pro League. In de 89e minuut mocht hij moe gestreden naar de kant. In zijn plaats kwam Lisandro Magallán. De Argentijnse huurling van Ajax vierde zo zijn debuut voor Anderlecht. De 2-2 eindstand stond na een doelpunt van Benito Raman toen al op het scorebord.