Napoli, met Mertens op de bank, wint en blijft aan kop in Italië

Napoli, met Mertens op de bank, wint en blijft aan kop in Italië

26-09-2021 23:05

Napoli wacht al sinds 1990 op een tweede Scudetto, maar heeft zijn fans aanleiding gegeven om alvast voorzichtig te dromen. De ploeg van Luciano Spalletti staat ook na de zesde Serie A-wedstrijd van het seizoen nog op de maximale score: zondagavond werd er thuis gedecideerd afgerekend met laagvlieger Cagliari. Dries Mertens kon zijn comeback maken, maar bleef 90 minuten op de bank.

De Sardijnen moesten al vroeg kleur bekennen in Napels, waar na tien minuten al gescoord werd. Piotr Zielinski werd op rechts de diepte in gestuurd en gaf voor, Victor Osimhen schoot van dichtbij de 1-0 binnen.

I Partenopei bleven heer en meester en brachten dat na een klein uur spelen ook tot uitdrukking in de score. Osimhen zette sterk door en lokte een onhandige overtreding van de ervaren Diego Godín uit. Napoli kreeg een strafschop, die door aanvoerder Lorenzo Insigne tot de 2-0 werd gepromoveerd.

De nummer vijf van het vorige Serie A-seizoen staat nu fier aan kop in Italië met achttien uit zes. AC Milan staat op twee punten afstand, titelhouder Internazionale zit daar weer twee punten achter.