Hattrick-held Onuachu loodst Genk naar driepunter tegen Seraing

26-09-2021 22:50
18

KRC Genk heeft zijn favorietenrol waargemaakt tegen promovendus Seraing. Het won met 3-0. Paul Onuachu nam de wedstrijdbal mee naar huis, de Nigeriaan was goed voor een hattrick.

Genk begon het best aan de wedstrijd en dwong al snel enkele kansjes af. Na achtien minuten vloog de bal ook tegen de netten, het doelpunt van Paintsil werd echter afgekeurd voor buitenspel. Jammer voor hem, de actie was namelijk bijzonder knap.

De dreiging was echter nog niet voorbij. Tien minuten later werd ito onderuitgehaald in het stafschopgebied. Scheidsrechter Lardot wees naar de stip. Seraing kwam echter opnieuw goed weg, Onuachu mikte zijn penalty naast het doel.

Seraing leek de eerste helft zonder tegendoelpunten te overleven. Het venijn zat echter in het slot. Net voor rust was Onuachu wél trefzeker. De spits talmde lang maar kreeg finaal de bal toch voorbij de doelman: 1-0 voor Genk. Onuachu had de smaak te pakken. Vrijwel meteen na het openingsdoelpunt was de Nigeriaan daar alweer. Onuachu miste in eerste instantie maar wist de rebound nog binnen te werken.

Een zure appel voor Seraing zo net voor rust. In de tweede helft werd het scenario echter niet beter voor de promovendus. De wedstrijd was nog maar net opnieuw onderweg of de bal lag alweer op de stip. Deze keer faalde Onuachu niet. De hattrick was compleet, Genk stond op een comfortabele 3-0 voorsprong.

Die voorsprong hielden de Limburgers de gehele tweede helft vast. Seraing kon geen vuist meer maken, Genk had de wedstrijd onder controle. Door de overwinning staat Genk op een gedeelde tweede plaats.