Kompany scherp na scheidsrechterlijke beslissingen: Dit is niet goed voor JPL

Kompany scherp na scheidsrechterlijke beslissingen: "Dit is niet goed voor JPL"

26-09-2021 22:30
24

Anderlecht wist zich na een 2-0 achterstand nog terug te knokken en sleepte uiteindelijk een gelijkspel uit de brand tegen KV Oostende. Dat ging echter niet zonder slag of stoot, zo waren er enkele betwistbare scheidsrechterlijke beslissingen. Vincent Kompany sprak er na afloop over.

Het afgekeurde doelpunt van Lior Refaelov was een sleutelmoment in de wedstrijd. Bij een 1-0 stand had Refaelov de gelijkmaker aan de voet. De Israëliër schoot de bal in doel, maar deed dat volgens de scheidsrechter vanuit een buitenspelpositie. Ook de VAR zag buitenspel. Een beslissing die veel stof deed opwaaien, door een gebrekkige technologie kon de buitenspellijn namelijk niet volledig juist getrokken worden. Kompany reageerde na afloop scherp.

 "De Belgische competitie is een mooi product. Maar op deze manier halen we het niveau van de competitie omlaag", citeert Het Laatste Nieuws de Anderlecht-coach. "Ze trekken lijnen waar ik niets meer van begrijp. We raden maar wat."

Kompany had dan ook een voorstel klaar. "Waarom investeren we niet in 3D-technologie om dit soort fases beter in te schatten?", vroeg de coach zich luidop af.