Moeskroen en Scifo hebben het opnieuw vlaggen, Westerlo wint in blessuretijd

Moeskroen en Scifo hebben het opnieuw vlaggen, Westerlo wint in blessuretijd

26-09-2021 21:53
2

KVC Westerlo was al zeker dat het het weekend zou afsluiten als koploper in Eerste Klasse B, maar de troepen van Jonas De Roeck hebben Lierse Kempenzonen en Lommel SK weer op vier punten weten zetten. Op het veld van hekkensluiter Royal Excel Moeskroen volgde een delirium in de toegevoegde tijd: 1-2.

Westerlo nam het heft meteen in handen op Le Canonnier. Parfait Mandanda moest eerst zijn kunnen tonen op een knal vanuit de tweede lijn, maar rond het kwartier was het toch raak. Edisson Jordanov rondde een collectieve aanval af in de verste hoek: 0-1. Westerlo liet de teugels niet echt vieren. Op hoekschop en met afstandschoten bleef het geregeld dreigen. Net voor rust kregen De Kemphanen dé kans op een dubbele voorsprong. Lyle Foster rolde alles en iedereen op, inclusief Mandanda, maar schoof voor een leeg doel voorlangs.

Ook na de koffie moest Mandanda enkele keren alert ingrijpen. Langzamerhand nam het Moeskroen van Enzo Scifo dan toch het initiatief over. Na 65 minuten mondde die dadendrang ook uit in de gelijkmaker. Clément Tainmont pakte uit met een vluchtschot, dat via een omweg binnenvloog. Moeskroen rook een kans op een eerste driepunter. Christophe Diandy kopte bijvoorbeeld over uit een hoekschop.

In het laatste kwartier wilde geen van beide ploegen nog echt alles op alles zetten om de drie punten binnen te rijven. In blessuretijd gebeurde het dan toch voor Westerlo. Maxime De Cuyper legde een voorzet af, waarop Fernand Gouré gedecideerd raak schoot. Dolle vreugde in het Westelse kamp! Met die 1-2 in de tas komt Westerlo op veertien punten, vier meer dan een trio aan achtervolgers. Moeskroen staat slechts op één schamel puntje. Scifo wacht dus nog steeds op zijn eerste zege in competitieverband; in de Croky Cup lukte dat wel al.