FC Barcelona boekt een broodnodige zege tegen reuzendoder

26-09-2021 18:13

FC Barcelona heeft reuzendoder Levante geklopt. De Catalanen kwamen deze keer sterk voor de dag en wonnen verdiend met 3-0.

De druk zat er flink op bij Barça voor het duel met Levante, na teleurstellende resultaten tegen Bayern München, Granada en Cádiz. Alfred Schreuder nam de plek van de geschorste Ronald Koeman in op de Catalaanse bank.

Barça kende een sterke start in Camp Nou. Memphis maakte in de vijfde minuut een fraaie actie, waarna hij gevloerd werd in de zestien van Levante: penalty. Hij ging vervolgens zelf achter de bal staan en schoot overtuigend raak voor de 1-0.

Een kleine tien minuten later kwam het grote moment van Luuk de Jong. De spits werd in de zestien aangespeeld door Sergiño Dest, waarna De Jong overtuigend afwerkte: 2-0. Barça kwam in het restant van de wedstrijd goed voor de dag. De ploeg kreeg veel mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Pas in de laatste tien minuten van de wedstrijd kreeg Levante ook kansen.

In het slot van de wedstrijd maakte Ansu Fati nog zijn rentree na een klein jaar aan blessureleed. De achttienjarige aanvaller liet zich zien met een paar goede acties. Hij kon zelfs nog verandering brengen in de score: hij drukte fraai af voor de 3-0. Dat was ook de einduitslag. Daardoor klimt Barça naar de vijfde plek in La Liga. De ploeg van Koeman heeft tevens nog een wedstrijd tegoed.