KAA Gent draait scheve situatie om en klopt Cercle Brugge

26-09-2021 17:45
15

KAA Gent heeft aangeknoopt met de zege in de Jupiler Pro League. Thuis tegen Cercle Brugge boog het een scheve situatie nog om naar 2-1.

De eerste open kans was meteen voor de bezoekers. Na amper acht minuten raakte een kopbal van Utkus het doelhout. Daarna kwam KAA Gent wat meer opzetten en ook Bayo raakte de lat. Didillon was dan weer alert op pogingen van Operi en Chakvetadze.

Net voor de rust sloeg het noodlot toe voor KAA Gent. Operi haalde Da Silva Lopes onderuit en Millan trapte de penalty beheerst binnen. 0-1 was meteen ook de ruststand.

Geen 0-2, wel 2-1
Ook na de rust bleef Cercle voor gevaar zorgen. Meer nog: Denkey had altijd moeten scoren op een bemeten voorzet van Vitinho. Een dure fout, want even later schoot De Sart aan de andere kant de gelijkmaker binnen.

KAA Gent was los en Cercle raakte in de verdrukking. Het winnende doelpunt kon niet uitblijven en kwam er dan ook snel. Zomeraanwinst Lemajic kreeg een ideale voorzet en kopte in de verste hoek binnen. Meteen de eerste voor Lemajic in het shirt van KAA Gent én meteen een belangrijke. Cercle bracht nog een slotoffensief, maar de gelijkmaker bleef uit.

Even wat rust bij KAA Gent
Door deze zege klimt KAA Gent even naar de twaalfde plaats in het klassement. Voor Cercle dreigt het een lastig seizoen te worden. Het staat nu zestiende met amper 8 op 27.