Juventus krabbelt langzaam op en heeft tweede Serie A-zege te pakken

26-09-2021 14:26

Juventus krijgt het langzaam op de rit. Na de midweekse zege op Spezia volgde een overwinning op Sampdoria: 3-2.

Matthijs de Ligt was tegen Spezia de gevierde man met zijn winnende doelpunt in de slotfase. De verdediger zat de wedstrijden daarvoor juist op de bank, maar mocht ook tegen Sampdoria vanaf het begin spelen.

Het ging ook tegen Sampdoria niet van een leien dakje voor Juventus, dat wel snel op voorsprong kwam. Paulo Dybala schoot zijn ploeg na tien minuten op voorsprong. De Argentijn moest het toneel daarna verlaten vanwege een blessure.

Door een handsbal mocht Juventus voor rust aanleggen voor een strafschop, die door Leonardo Bonucci ook benut werd. Maar van de marge was nauwelijks nog iets over toen Maya Yoshida al snel weer 2-1 maakte.

Manuel Locatelli schoot Juventus in de tweede helft weer in veilige haven, al kwam daar wel hulp van Sampdoria bij kijken. De verdediging klungelde en daardoor kon Locatelli uiteindelijk profiteren. In de slotfase maakte Antonio Candreva er nog 3-2 van, maar een gelijkmaker zat er niet meer in.