Bewogen loopbaan definitief ten einde: Nasri (ex-Anderlecht) stopt als prof

Bewogen loopbaan definitief ten einde: Nasri (ex-Anderlecht) stopt als prof

26-09-2021 12:46

Samir Nasri hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De oud-speler van onder meer Arsenal, Manchester City en Sevilla zat na zijn vertrek bij RSC Anderlecht al meer dan een jaar zonder club. Nasri wil nu geen nieuw avontuur meer aangaan.

In gesprek met Le Journal du Dimanche maakt Nasri bekend dat hij stopt als profvoetballer. Geen van de aanbiedingen die de Fransman kreeg, overtuigde hem. In zijn geboorteland wilde Nasri alleen nog voor Olympique Marseille spelen, de club waar de 41-voudig international is grootgebracht. Van een terugkeer kwam het echter niet.

Nadat Nasri in 2008 vertrok bij Marseille, zat hij bij Arsenal en Manchester City in de piek van zijn loopbaan. In 2016 ging hij naar Sevilla, waarna het bergafwaarts ging met Nasri. De aanvallende middenvelder wist zijn oude niveau niet meer aan te tikken en kreeg later een dopingschorsing van anderhalf jaar. Nasri beweerde zelf dat hij een vitamine-injectie had genomen.

Na zijn schorsing was Nasri nog actief voor West Ham United en Anderlecht. Daar wist de creatieveling mede door blessures ook geen potten meer te breken.