Inter Milano en Atalanta in balans na chaotisch slotstuk in Milaan

25-09-2021 21:40 Laatste update: 23:21

Regerend Serie A-kampioen Internazionale heeft zijn eerste competitienederlaag van dit seizoen afgewend. Het bezoekende Atalanta Bergamo boog zaterdag een achterstand om in een voorsprong, maar het werd uiteindelijk 2-2, na een tumultueuze slotfase.

Inter stond bij aanvang drie punten achter op rivaal AC Milan – dat eerder op de zaterdag al bij Spezia won – en drie punten voor op Atalanta en schoot uit de startblokken. Lautaro Martínez opende na vijf minuten de score, door een voorzet van Nicolò Barella op schitterende wijze ineens uit de lucht te pakken.

Die score bleef enige tijd staan, maar Atalanta toonde veerkracht en stond nog voor de rust op een 1-2 voorsprong. Ruslan Malinovskiy maakte de gelijkmaker, nadat hij de ruimte kreeg om vanuit de tweede lijn uit te halen. Diezelfde Malinovskiy probeerde het even later nog eens van afstand: Samir Handanovic redde ditmaal, maar Rafael Tolói kon uit de rebound de 1-2 maken.

Inter ontsnapte na rust aan een derde tegentreffer, toen Malinovskiy de paal raakte, en maakte vervolgens jacht op de gelijkmaker. Dumfries loste na een uur spelen Matteo Darmian af en kon tien minuten later juichen. Oudgediende Edin Dzeko dook op de goede plek op en kon van dichtbij de 2-2 aantekenen.

In de slotfase gingen alle remmen los en roken beide teams aan de winst. De gastheren kregen een penalty, maar Federico Dimarco miste. Aan de andere kant ging de bal er wel in, maar de 2-3 van Roberto Piccoli werd afgekeurd: de VAR zag dat de bal in de daaraan voorafgaande aanval over de lijn was gegaan. Beide teams wilden nog voor de zege gaan, maar moesten het doen met een punt.