Liverpool geeft twee keer voorsprong weg en profiteert half van falen concurrentie

Liverpool geeft twee keer voorsprong weg en profiteert half van falen concurrentie

25-09-2021 20:45
1

Liverpool heeft verzuimd om optimaal te profiteren van de nederlagen van Manchester United en Chelsea eerder op de zaterdag. The Reds namen op bezoek bij Brentford tot twee keer toe een voorsprong, maar eindigden uiteindelijk met een spectaculair 3-3 gelijkspel tegen de promovendus.

Liverpool wist dat het bij een overwinning sowieso als koploper de volgende speelronde in zou gaan. Brentford verkocht zijn huid echter duur en kwam na een half uur op 0-1 door een intikker van Ethan Pinnock. Diogo Jota kopte niet veel later de gelijkmaker binnen en Mohamed Salah zorgde na rust – zijn goal werd aanvankelijk afgekeurd wegens buitenspel, maar goedgekeurd door de VAR – voor de 1-2.

Daarna volgden de goals aan beide zijden elkaar in rap tempo op. Vitaly Janelt bracht de score weer in evenwicht, maar Liverpool kwam weer op voorsprong, dankzij een granaatinslag van Curtis Jones: 2-2 en 2-3. Salah liet een gouden kans op de 2-4 liggen en dat bleek later een dure misser: dankzij een handig wippertje van Yoane Wissa werd het 3-3. Heel even leek de thuisploeg zelfs nog te winnen, maar Ivan Toney zag zijn late treffer afgekeurd worden.

Na het spektakelstuk is Liverpool voorlopig de nummer één van de Premier League, met een minimale voorsprong op Manchester City, Chelsea, Manchester United en Everton. Nota bene Brighton & Hove Albion kan The Reds echter aflossen, als het maandag van Crystal Palace wint.