Gelijkspel in de derby tussen Zulte-Waregem en KV Kortrijk na intense slotfase

25-09-2021 20:22 Laatste update: 20:39
8

Zulte-Waregem en KV Kortrijk hebben 2-2 gelijk gespeeld aan de Gaverbeek. De bitsige derby ontketende pas op het einde. Essevee haalde in het slot een 0-2-achterstand op.

Humphreys zette na 20 seconden al de toon voor de derby. Hij kwam in met een roekeloze tackle: geel. Hierna werd het even stilte voor de storm. Essevee was wel het gevaarlijkst met een kopbal van Gano, maar meer dan dat kon de toeschouwer het eerste halfuur nog niet zien.

In het tweede deel van de tweede helft leek er meer animo in de wedstrijd te komen. Acties werden vloeiender en er kwam meer drang naar voren. Toch resulteerde dit niet in doelpunten. Gueye kwam nog dicht bij het doel van Z-W, maar kon niet gevaarlijk zijn.

Tweede helft
De tweede helft startte met meer dreiging, na nauwelijks vijf minuten kopte Gano tegen de lat. Nog eens vijf minuten later mistte Boya op een haar na. Die attractiviteit toonde dat er een doelpunt in de lucht hing. Dat viel dan wel aan de overkant: Gueye schoot de bal ijzig kalm binnen: 0-1.

Zulte-Waregem leek in shock door deze treffer en kon niet opzetten als bij de start van de eerste helft. Twintig minuten voor tijd tikte Ocansey dan de 0-2 binnen met een rebound. KVK ging op de counter loeren en de wedstrijd leek over voor Essevee.

Zeven minuten voor tijd was het dan toch raak voor rood-groen. Pletinckx kon afwerken na een goede actie van Dompé. De sfeer zat er opnieuw goed in en zo’n vier minuten voor tijd ging Dompé liggen na contact met Dewaele. Boterberg wees autoritair naar de stip. Vossen zette de strafschop zuiver om: 2-2.

Deze treffer luidde het einde van de bitsige derby in. Zulte-Waregem kan opnieuw niet winnen thuis tegen KV Kortrijk, dat is al geleden van in 2018.