UPDATE: ‘Zware schorsing voor De Smet, Beerschot gaat niet in beroep’

25-09-2021 17:09 Laatste update: 30-09-2021 08:13
16

Het debuut van Javier Torrente bij Beerschot ziet er na 45 minuten tegen KAS Eupen niet goed uit. De Ratten staan aan de rust met 0-1 in het krijt en moeten het met twee spelers minder doen.

Voor Beerschot begon de wedstrijd dramatisch. Jan Van den Bergh verspeelde na vijf minuten de bal. De speler van Beerschot wilde zijn eigen foutje goed maken, maar maakte een overtreding op een doorgebroken speler. Rood was zijn deel.

Beerschot bleef in de hoek zitten waar de klappen vielen en vijf minuten na de rode kaart kwam de 0-1 op het bord. Na een vrije trap kopte Andreas Beck Eupen op voorsprong.

Vlak voor de pauze werd het allemaal nog wat erger voor Beerschot. Thibault de Smet legde Isaac Nuhu neer en mocht Van den Bergh gaan vergezellen in de kleedkamer.

Update: Het Bondsparket heeft een schorsing van één week gevorderd voor Jan Van den Bergh na de rode kaart tegen KAS Eupen. Thibault De Smet wordt opgeroepen voor het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal.

Update: Thibault De Smet heeft vier speeldagen schorsing gekregen na zijn rode kaart tegen Sporting Charleroi. Beerschot gaat niet in beroep en daardoor mist de linksback de wedstrijden tegen OHL, KV Mechelen, Anderlecht en Francs Borains in de beker, dat meldt Het Laatste Nieuws.