Manchester City en De Bruyne winnen topper tegen Chelsea en Lukaku

Manchester City en De Bruyne winnen topper tegen Chelsea en Lukaku

Gepubliceerd: zaterdag 25 september 2021 om 15:25za 25-09-2021 om 15:25

Laatste update: zaterdag 25 september 2021 om 15:57za 25-09-2021 om 15:57

Manchester City en trainer Pep Guardiola zijn eindelijk van het 'Thomas Tuchel-syndroom' af. De Duitse oefenmeester leek precies te weten hoe hij City moest bestrijden, maar zaterdagmiddag trok die ploeg aan het langste eind op Stamford Bridge: 0-1. Bij City ging Kevin De Bruyne met krampen naar de kant in de tweede helft, bij Chelsea stond Lukaku 90 minuten op het veld.

In de eerste helft kregen de supporters op Stamford Bridge vrijwel niets opwindends voorgeschoteld. Na 45 minuten voetballen was er door beide ploegen nog niet één keer op doel geschoten en had voornamelijk City heel weinig gedaan met het balbezit dat ze hadden. Dat veranderde in de tweede helft.

Die was pas tien minuten oud toen Gabriel Jesus, die van trainer Pep Guardiola weer de kans kreeg in de punt van de aanval, het op zijn heupen kreeg. De Braziliaan goochelde zich uit de draai langs zijn directe bewaker en frommelde de bal in de verre hoek, waardoor de regerend landskampioen de leiding nam in Londen.

Chelsea nam vervolgens wel iets meer initiatief en zag nog een goal van Romelu Lukaku afgekeurd worden wegens buitenspel, maar de gelijkmaker viel niet meer. Daardoor stijgt City verder op de ranglijst en staat het momenteel tweede. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws