UPDATE: Barça bevestigt opsteker: smaakmaker (18) kan spelen tegen Levante

UPDATE: Barça bevestigt opsteker: smaakmaker (18) kan spelen tegen Levante

25-09-2021 11:37 Laatste update: 13:33

Goed nieuws voor het geplaagde FC Barcelona. Dat kan in de thuiswedstrijd tegen Levante naar alle waarschijnlijkheid weer beschikken over Ansu Fati.

Het achttienjarige toptalent is volgens El Mundo Deportivo in staat om twintig minuten te spelen en zou derhalve zijn rentree kunnen maken na tien maanden afwezigheid. Fati raakte geblesseerd aan zijn knie en moest bijzonder lang toekijken. Met de terugkeer van de jonge aanvaller heeft Ronald Koeman weer wat extra smaken in de voorhoede.

In het dramatisch verlopen seizoen 2019/2020 onder Quique Setién was Fati één van de weinige lichtpuntjes en maakte hij zeven goals in 24 wedstrijden, waarna hij in de eerste wedstrijden met Koeman als trainer ook een frisse indruk maakte. Ook kwam hij al in vier A-interlands uit namens Spanje.

Van Fati wordt dan ook veel verwacht. Hij heeft het rugnummer 10 overgenomen van de naar Paris Saint-Germain vertrokken Lionel Messi en zal waarschijnlijk spoedig een sterk verbeterd contract tekenen.

Update: Het is zover: Ansu Fati kan zijn rentree gaan maken voor FC Barcelona. De Spaanse grootmacht laat via de officiële kanalen weten dat de aanvaller na zijn slepende blessure weer bij de selectie zit, wanneer Barça het zondag opneemt tegen Levante. Fati raakte ongeveer tien maanden geleden zwaar geblesseerd aan zijn knie en zijn revalidatie nam meer tijd in beslag dan verwacht.