UPDATE: OFFICIEEL: Tshimanga tekent contract bij Waasland-Beveren

UPDATE: OFFICIEEL: Tshimanga tekent contract bij Waasland-Beveren

Gepubliceerd: zaterdag 25 september 2021 om 11:10za 25-09-2021 om 11:10

Laatste update: woensdag 29 september 2021 om 20:03wo 29-09-2021 om 20:03

Derrick Tshimanga gaat op zijn 32e bij zijn vijfde werkgever aan de bak. De ervaren linksachter staat op het punt om zich te verbinden aan Waasland-Beveren, dat nog wel wat versterking kan gebruiken in haar achterhoede.

Volgens Het Laatste Nieuws is een overeenkomst tussen de Wase fusieclub en Tshimanga zo goed als rond. Vrijdagavond was onze landgenoot al aanwezig in de tribunes bij de verplaatsing naar Lierse Kempenzonen. Dit weekend zouden de laatste formaliteiten afgerond moeten worden. Sinds vorige zomer was Tshimanga transfervrij, nadat zijn contract bij OH Leuven niet verlengd werd.

Waasland-Beveren kan zeker een duwtje in de rug gebruiken, vooral op verdedigend vlak. Op de eerste zes speeldagen van Eerste Klasse B hield de degradant slechts één keer de nul. Erger nog: in vier van die zes duels kreeg Waasland-Beveren twee doelpunten om de oren. Daardoor wisselde het telkens een zege af met een nederlaag, goed voor negen punten in totaal.

Bovendien biedt het feit dat Tshimanga een linkspoot is een meerwaarde voor trainer Marc Schneider. Met Aleksandar Vukotic en Nihad Mujakic beschikt die wel over twee linksvoetige verdedigers in zijn spelerskern, maar dat duo ligt in de lappenmand.

UPDATE: Woensdag werd het nieuws ook officieel bevestigd. Tshimanga tekent voor Waasland-Beveren en zal met het nummer 16 gaan spelen. Op de clubwebsite viel ook al een eerste reactie te lezen van de speler. "Toen Beveren op mijn pad kwam, dacht ik wel al dat het een leuke, familiale club ging zijn. Dat gevoel is meteen veel sterker geworden, ik voelde me direct thuis en ben volledig overtuigd van het project."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws