Gent legt idee achter rookvrije Ghelamco Arena uit: 'Niet-roken moet de norm zijn'

Gent legt idee achter rookvrije Ghelamco Arena uit: 'Niet-roken moet de norm zijn'

25-09-2021 09:31
5

In navolging van alle andere clubs uit Eerste Klasse A heeft ook KAA Gent werk gemaakt van een rookvrij stadion. Op haar website leggen De Buffalo's uit hoe dat plan er precies uitziet en waarom ze dat zo belangrijk vinden.

Gent heeft de volledige Ghelamco Arena rookvrij gemaakt. Eerder was dat enkel het geval in de binnenruimtes, nu geldt dat verbod ook op de tribunes en rondom het stadion. Wel zijn er zes rookzones voorzien waar de liefhebbers hun ding kunnen doen.

Gent sluit zich zo aan bij 'Generatie Rookvrij', 'waarbij ieder kind, geboren vanaf 2019, in elke fase van het opgroeien beschermd wordt tegen tabaksrook zodat rookvrij opgroeien vanzelfsprekend wordt en niet-roken de norm', staat te lezen op de website.

Met de slogan 'Nie smuure, nie ruuke' tracht Gent ook de meest verstokte Gentenaar te overtuigen. Overigens is het lang niet de enige club in onze vaderlandse competitie die inzet op een rookvrije omgeving. Integendeel, op de Algemene Vergadering van de Pro League van eind mei is unaniem besloten om daar in alle Belgische profclubs op in te zetten.