'Standard vindt weer drie miljoen extra kapitaal, ook Edmilson investeert mee'

'Standard vindt weer drie miljoen extra kapitaal, ook Edmilson investeert mee'

25-09-2021 09:02
1

Bij Standard Luik ligt de focus van dit seizoen misschien wel eerder op het extrasportieve dan op de sportieve prestaties. De club zit financieel in zwaar weer en is dan ook voortdurend op zoek naar vers kapitaal. Bruno Venanzi heeft nu een nieuwe slag thuisgehaald, met dank aan onder meer ... Junior Edmilson!

La Dernière Heure meldt zaterdagochtend dat Standard opnieuw drie miljoen euro heeft opgehaald via de onderneming 'Immobilière du Standard de Liège', die in het voorjaar van 2020 werd opgericht om uit de schulden te geraken. Daarvoor deed het een beroep op verschillende investeerders. Daarbij zitten uiteraard een heleboel Luikse zakenmannen, maar dus ook Edmilson. De vleugelaanvaller, niet toevallig een ex-speler van Standard, heeft de laatste jaren goed geboerd in Qatar.

Dankzij die nieuwe investeerders heeft Venanzi weer drie miljoen euro in het laatje kunnen brengen, waardoor de totale input nu al op elf miljoen staat. Niet dat Standard nu volledig uit de miserie is geklommen, maar het geeft de club wel opnieuw een duwtje in de juiste richting. Overigens doen De Rouches beroep op het auditkantoor PwC om potentiële geldschieters in kaart te brengen.