Besiktas zonder Batshuayi verliest voor het eerst dit seizoen in de competitie

Besiktas zonder Batshuayi verliest voor het eerst dit seizoen in de competitie

24-09-2021 22:55
4

Het gaat even wat minder vlot voor Besiktas. Dinsdag kwam het niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen Adana Demirspor en vrijdag verloor het voor het eerst dit seizoen in de competitie. Altay wist met 2-1 te winnen en tot overmaat van ramp viel ook spelmaker Miralem Pjanic uit. Besiktas deed het vrijdag zonder Michy Batshuayi. 

Na een half uur verliet de Bosnische middenvelder het strijdtoneel met een spierblessure, waarna invaller Güven Yalcin in de tweede helft wel tot scoren kwam voor Besiktas. Altay draaide het duel echter helemaal om. Dat was mede te danken aan Leandro Kappel die na een klein uur spelen van dichtbij scoorde en daarmee voor 1-1 zorgde.

In de slotfase was Kappel nogmaals belangrijk. Hij bereidde de 2-1 van ploeggenoot Daouda Bamba voor en daarmee nam Altay ook nog eens de koppositie in de Turkse Süper Lig over van Besiktas. Die ploeg zal dus met een vervelend gevoel afreizen naar Amsterdam voor de ontmoeting met Ajax in het kader van de Champions League.

De ziekenboeg bij Besiktas is al overvol. Pjanic voegt zich bij Welington Souza, Rachid Ghezzal, Alex Teixeira, Domagoj Vida, Georges-Kévin Nkoudou, Necip Uysal en Mehmet Topal. Batshuayi was licht geblesseerd en speelde niet, maar de Rode Duivel wordt tegen Ajax wel weer terug verwacht. Hij kreeg rust tegen Altay om er in Amsterdam bij te zijn.