Club Brugge kan thuis niet winnen van Oud-Heverlee Leuven, Mata redt een punt

Club Brugge kan thuis niet winnen van Oud-Heverlee Leuven, Mata redt een punt

24-09-2021 22:42 Laatste update: 22:58
89

Club Brugge heeft vrijdag thuis niet kunnen winnen van Oud-Heverlee Leuven. In het Jan Breydelstadion stond er na het laatste fluitsignaal 1-1 op het bord. Door het puntenverlies van Club Brugge kan Union dit weekend de leidersplaats overnemen van Blauw-Zwart. 

Ondanks dat Club Brugge het binnen een paar dagen moet opnemen tegen Leipzig, koos Clement om zijn ploeg te laten staan. Roteren deed hij niet. Blauw-Zwart moest het wel doen zonder de geblesseerde Vormer. Bij de bezoekers mocht Kukharevych debuteren. Rezaei ontbrak tegen zijn ex-ploeg. Bij OHL was er ook geen sprake van Chakla. Hij zat een van zijn twee schorsingsdagen uit. Dewaest kwam daardoor centraal achterin in de ploeg te staan.

De openingsfase was voor Club Brugge, maar bij de bezoekers had Romo geen zin om zich te laten verschalken. Hierdoor konden de ploegmaats van de doelman in de match groeien. Blauw-Zwart probeerde wel de match in handen te krijgen, maar rond de zestien was het vaak te slordig. OHL wachtte geduldig op haar kans en sloeg voor de rust genadeloos toe. Op aangeven van Mercier – wie anders – kopte Özkacar de 0-1 tegen de touwen.

De tweede helft begon meteen met doelgevaar. Hendry raakte namens Club Brugge de lat. Meteen daarna claimde Club Brugge net zoals eerder voor het openingsdoelpunt tevergeefs een strafschop. Het publiek was boos en bekertjes vlogen het veld op. Vergoote moest even tot de orde roepen.

Sterke Romo
Club Brugge ging almaar nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker, maar Romo speelde lang voor kwelduivel. In de 78e minuut was het dan toch raak. Mata zorgde voor de 1-1. Toen hij met de supporters wilde gaan vieren, deed Clement duidelijk teken om haast te maken. De trainer wilde nog volop voor de drie punten gaan. Opvallend genoeg, kreeg Club Brugge na de goal van Mata een pak minder kansen. Sterker nog, het ontsnapte toen Maertens meteen na de 1-1 de paal trof.

De score veranderde niet meer. In de stand is Club Brugge nu leider met achttien punten. Union kan zondag de leidersplaats overnemen van Blauw-Zwart, maar dan moet het thuis wel winnen van Royal Antwerp FC.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie