Terug van weggeweest: ‘Mertens is wedstrijdfit en kan rentree maken’

Terug van weggeweest: ‘Mertens is wedstrijdfit en kan rentree maken’

24-09-2021 10:30
1

Goed nieuws voor Napoli en de Rode Duivels. Dries Mertens is weer volledig wedstrijdfit. Mogelijk viert hij zondag al zijn rentree in het Serie A duel tegen Cagliari.

Napoli heeft er lang op moeten wachten, de Italiaanse topclub kan echter opnieuw rekenen op zijn historische topschutter. Mertens stond ongeveer drie maanden aan de kant na een schouderoperatie. Dat is de gebruikelijke hersteltijd na zo een operatie. Het revalidatieplan zou perfect verlopen zijn, Mertens traint ook al twee weken met de groep. Een terugkeer op het veld is nakende.

Volgens Het Laatste Nieuws is de kans groot dat die terugkeer er aankomende zondag al aankomt. Mertens zou ook een speciaal dieet hebben gevolgd en is daarmee vijf kilo afgevallen. De fysieke conditie zou dan ook helemaal op punt staan.

Zonder Mertens deed Napoli het uitstekend in de Italiaanse competitie. Het staat momenteel eerste in de Serie A met het maximum van de punten. Het wordt dus nog een hele klus voor Mertens om opnieuw een basisplaats te veroveren. De terugkeer van Mertens is overigens goed nieuws voor Roberto Martinez. De bondscoach kan in de Final Four van de Nations League weer op de ervaren kracht rekenen.