Stunt Club Brugge ook tegen RB Leipzig? Blessin ziet kansen voor Blauw-Zwart

Stunt Club Brugge ook tegen RB Leipzig? Blessin ziet kansen voor Blauw-Zwart

Gepubliceerd: vrijdag 24 september 2021 om 09:15vr 24-09-2021 om 09:15

Na de stunt tegen PSG staat Club Brugge dinsdag weer voor een zware partij en nemen de Bruggelingen het op tegen RB Leipzig. Blauw-Zwart lijkt kansloos, maar volgens KVO-coach Alexander Blessin kan Club Brugge gewoon punten pakken en misschien zelfs winnen.

RB Leipzig eindigde vorig seizoen nog op een tweede plek in de Bundesliga, maar verkeert nu in een vormcrisis. Het pakte een vier op vijftien in de Bundesliga en verloor in de Champions League met 6-3 van Manchester City. Dat opent perspectieven voor Club Brugge.

"Er zijn daar momenteel veel problemen", zegt Blessin, die in het verleden jeugdcoach was bij RB Leipzig. Met nieuwe trainer Jesse Marsch wist de club nog niet te imponeren. "Onder Marsch zijn ze teruggekeerd naar de oude stijl met alleen maar hoge pressing, zoals die destijds door Rangnick werd geïnstalleerd. Als je dan zo slecht start, krijg je natuurlijk veel kritiek", klinkt het bij Krant van West-Vlaanderen.

Puntengewin
Volgens Blessin is er flink wat defensieve instabiliteit bij RB Leizpig, waar Club Brugge ook van kan profiteren. “Als Club speelt zoals tegen PSG krijgt Leipzig het moeilijk", geeft hij aan.

"Het maakt zelfs een grote kans om te winnen. Dat betekent: negentig minuten voetballen met vertrouwen, lef, intensiteit én controle over de restverdediging. Want, hoe dan ook: tegen Leipzig moet je altijd geconcentreerd zijn", besluit Leipzig.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws