Koeman haalt uit naar arbitrage en predikt realisme: 'Misten 7 basisspelers'

Koeman haalt uit naar arbitrage en predikt realisme: 'Misten 7 basisspelers'

Gepubliceerd: vrijdag 24 september 2021 om 09:30vr 24-09-2021 om 09:30

Ronald Koeman kreeg donderdag een nieuwe klap als trainer van FC Barcelona, maar de Nederlandse trainer blijft positief. Wel beklaagt hij zich over de arbitrage. Zowel Koeman als Frenkie de Jong kreeg een rode kaart.

"Het was niet omdat ik mijn zenuwen niet de baas was, het was omdat ik de vierde official vertelde dat er een tweede bal op het veld was en de scheidsrechter de wedstrijd moest stoppen", blikt Koeman op de persconferentie terug op zijn rode kaart. "Iedereen zag het, behalve de arbiter. In dit land word je voor niets weggestuurd. Ik vroeg het de arbiter op normale wijze. Mijn houding? Zoals ik zei: hier word je om niets weggestuurd."

Hoewel Barça op bezoek bij Cádiz bleef steken op een 0-0 gelijkspel, is Koeman over het spel niet eens ontevreden. "Ik vind niet dat je altijd alleen naar het resultaat moet kijken. Je moet analyseren hoe het team het heeft gedaan. Ik kan over onze instelling niet klagen. We waren ongelukkig, want we kregen vier of vijf goede kansen, maar scoorden niet. Met een man minder was het moeilijk voor ons, maar tot de laatste seconden gingen we er voor."

Koeman weet dat de druk verder zal toenemen. "Ik snap dat je altijd prijzen moet winnen, maar je moet ook realistisch zijn", benadrukt de trainer. "Je moet kijken naar de ploeg die we hebben, de spelers die we missen. We misten vandaag zeven spelers die in de basis hadden kunnen staan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws