Onthuld: 'Door blessure zag Wesley droomtransfer naar Man United mislopen'

Onthuld: 'Door blessure zag Wesley droomtransfer naar Man United mislopen'

Gepubliceerd: vrijdag 24 september 2021 om 08:00vr 24-09-2021 om 08:00

Wesley Moraes is na een moeilijke periode in Engeland terug is ons land. De Braziliaan keerde na blessureleed terug naar Club Brugge, al had het ook helemaal anders kunnen aflopen voor de spits.

Wesley werd in 2019 door Aston Villa overgenomen van Club Brugge én kende ook een goed begin bij de Engelse club. Zo goed dat enkele topclubs het vizier al hadden gericht op hem. "In januari kon hij na een half seizoen Engeland naar Man United", vertelt Gilberto Tavares, de begeleider van Wesley, in Het Laatste Nieuws. Wesley kon daarmee de vervanger van Romelu Lukaku worden, die de zomer voordien richting Internazionale was vertrokken.

Even later sloeg het noodlot echter toe en raakte Wesley zwaar geblesseerd. "Door die blessure zijn de onderhandelingen meteen afgesprongen. Wesley speelde goed, had zijn debuut gemaakt voor de nationale ploeg en had een uniek profiel. Hoe enthousiast hij voor Nieuwjaar was, zo diep is hij meteen erna gevallen", klinkt het.

Club Brugge
Na een lange lijdensweg en revalidatie vierde Wesley in april van dit jaar zijn terugkeer bij Aston Villa, maar rekende men niet langer op hem. De Braziliaan zocht naar een oplossing en kon kiezen voor een avontuur bij Guimaráes, Dubai of Duitsland. "Alleen ging zijn focus meteen richting Club Brugge, naar waar hij dolgraag wou terugkeren", zegt Tavares.

Bij Club Brugge kende Wesley dan ook vooral plezier. Daarnaast was hij Blauw-Zwart ook nooit uit het oog verloren. "Hij volgde Club op de voet", zegt Dévy Rigaux, recruitment manager bij Club Brugge. "Onze Champions League-campagne, de ontwikkeling van Charles..."

"Iets wat ook heeft meegespeeld in zijn keuze voor Club. De ontwikkeling van onze talenten, de ontplooiing van Hans, de prijzen die we pakken, het Belfius Basecamp dat hij nooit heeft gekend - die dingen hebben hem getriggerd. Het was niet van: 'Moet ik terug naar Club?' Neen, integendeel, vanaf dag één zie je aan hem dat hij blij is terug te zijn", besluit Rigaux.

Inmiddels vierde Wesley ook zijn comeback bij Blauw-Zwart en speelde hij een uur mee tegen Charleroi. Volledig fit zag hij er nog niet uit, maar bij Club Brugge verwacht men dat de Braziliaan over één maand dat wel helemaal zal zijn.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws