Castro-Montes van held naar antiheld bij Gent: 'De VAR legt hem niet op de stip'

Castro-Montes van held naar antiheld bij Gent: 'De VAR legt hem niet op de stip'

Gepubliceerd: vrijdag 24 september 2021 om 07:30vr 24-09-2021 om 07:30

Alessio Castro-Montes leek zich met een knap doelpunt tot de held te kronen van KAA Gent, maar werd uiteindelijk de antiheld na een penaltyfout. Al is de flankspeler er niet van overtuigd dat die fout er ook echt was.

Castro-Montes haalde Sergio Gomez neer in de zestien en zag scheidsrechter Erik Lambrechts naar de stip wijzen. "Het begon bij balverlies, dat toch iets té veel gebeurde", weet de flankspeler. "Ik moest heel ver terug en probeerde me nog tussen hem en de bal te plaatsen", zegt hij bij Het Laatste Nieuws.

Volgens Castro-Montes was het echter een bijzonder lichte penalty. "Toen de ref floot, wist ik dat de VAR het niet ging overrulen. Anderzijds denk ik niet dat de bal op de stip gaat als de ref níet fluit en het van de VAR afhangt", aldus Castro-Montes.

Even daardoor was hij wel nog de held van Gent, met een doelpunt tegen zijn ex-jeugdclub Anderlecht. Mooi voor Castro-Montes. "Inderdaad, dat het op een moment kwam waarin we onder lagen en alleen maar konden verdedigen, maakte het nóg mooier", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws