Van zware blessure naar Club Brugge: 'Hij dacht aan stoppen met voetballen'

Van zware blessure naar Club Brugge: 'Hij dacht aan stoppen met voetballen'

Gepubliceerd: vrijdag 24 september 2021 om 07:15vr 24-09-2021 om 07:15

Wesley Moraes mag zich weer voetballer nemen, maar het zag er even naar uit dat de Braziliaan aan andere dingen dacht. Nu gehuurd door Club Brugge, enkele maanden geleden dat hij nog aan stoppen met voetballen na een zware blessure.

Begin 2020 scheurde Wesley Moraes bij Aston Villa zijn kruisbanden en werd dat het begin van een lange lijdensweg voor de Braziliaanse spits. Na een goed begin bij Aston Villa, kwam eer plots een doemscenario voor de ogen van Wesley. "Natuurlijk twijfelde hij in die periode aan zijn carrière", zegt Gilberto Tavares, de begeleider van Wesley, in Het Laatste Nieuws.

"Hij is iemand die zijn gevoelens niet uit. Die alles opkropt en zichzelf zo kapotmaakt, zeker in zo'n moeilijke periode. 'Ik zou beter stoppen, want het heeft toch geen zin meer', klonk het meermaals", aldus Tavares.

Comeback
Wesley stopte echter niet en deed er alles aan om terug te keren. Makkelijk was das dat niet. "Tijdens oefeningen schreeuwde hij het uit van de pijn. Zijn gekrijs in zijn appartement ging vaak door merg en been. Verschrikkelijk om te horen was dat", klinkt het.

Een verhuis en een nieuwe thuis in Engeland met een fitness hielpen ook niet. De Braziliaan keerde daarop terug naar zijn thuisland en dicht bij familie en vrienden vond hij weer kracht én motivatie. Hij werkte aan zijn comeback en is inmiddels weer voetballer. "Wesley is enorm hongerig om terug te keren", geeft Devy Rigaux aan, recruitment manager bij Club Brugge.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws