RSC Anderlecht en KAA Gent delen de punten in Brussel

RSC Anderlecht en KAA Gent delen de punten in Brussel

Gepubliceerd: donderdag 23 september 2021 om 22:45do 23-09-2021 om 22:45

Laatste update: donderdag 23 september 2021 om 22:54do 23-09-2021 om 22:54

RSC Anderlecht en KAA Gent speelden donderdagavond hun inhaalwedstrijd. Een puntje voor beide ploegen was het verdict: Het werd 1-1. Voor de aftrap kreeg Lior Refaelov zijn Gouden Schoen uitgereikt onder applaus van het Lotto Park. 

Anderlecht begon het scherpst aan de wedstrijd. Na zes minuten werd een corner van de thuisploeg bijna in eigen doel gedevieerd door Godeau. Gent-doelman Bolat was bij de les. Naarmate de eerste helft vorderde, groeide Gent in de wedstrijd. Een schot van Bezus na 36 minuten kon maar net afgeblokt worden door Cullen. Anderlecht was nu ook gewaarschuwd.

Vijf minuten voor het rustsignaal vonden de Buffalo’s dan toch de weg naar het doel. Een streep van Castro-Montes liet Van Crombrugge kansloos en gaf de bezoekers de voorsprong aan de rust.

Anderlecht kwam scherp uit de kleedkamer en kon meteen dreigen. Bolat had een goede redding in huis op een gevaarlijk schot van Verschaeren. Vlak voor het uur ging Gomez neer in het Gentse strafschopgebied na contact met Castro-Montes. Scheidsrechter Lambrechts legde de bal op de stip en Lior Refaelov zette de elfmeter om: 1-1.

Beide ploegen kwamen nog tot enkele kleinere kansen voordat Gent-speler Lemajic veel vrijheid kreeg om het Brusselse doel onder vuur te nemen. Van Crombrugge kon echter vrij gemakkelijk redding brengen op een schot dat precisie miste.

In het slot van de wedstrijd was het Paars-Wit dat het meeste de aanval inzette. 2 minuten voor het eindsignaal brak invaller Zirkzee door voor Anderlecht, maar zijn pass was te zwak en Bolat bracht redding voor Gent. In het absolute slot, kopte Godeau helemaal vrijstaand op een corner nog naast de kooi van Van Crombrugge.

RSC Anderlecht kruipt door het gelijkspel naar de derde plaats. Het heeft net als Antwerp, Eupen en Genk 14 punten. Paars-Wit nadert zo op twee punten van stadsgenoot Union Saint-Gilloise en op drie punten van leider Club Brugge.
KAA Gent blijft in de rechterkolom hangen. Het telt acht punten na acht wedstrijden, net als Cercle Brugge en Zulte-Waregem. De Buffalo's hebben wel een positief doelsaldo en springen daardoor over beide West-Vlaamse clubs naar plaats veertien.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws