'Wenger wil het interlandsysteem drastisch veranderen'

'Wenger wil het interlandsysteem drastisch veranderen'

23-09-2021 22:00 Laatste update: 22:09
3

Voetballers moeten naast wedstrijden voor hun club ook steeds meer wedstrijden voor hun land spelen. Ex-Arsenal trainer Arsene Wenger vindt dat de speelschema's van de clubs en spelers te vol staan en stelt een nieuw format voor voor interlandwedstrijden.

In een interview met BBC Sport liet Wenger optekenen dat hij het aantal kwalificatiewedstrijden voor een groot internationaal toernooi wil verminderen. Als mogelijke manier om dit te doen, stelt Wenger voor om kwalificatiegroepen van maximaal vier landen te maken die al hun wedstrijden in één of twee maanden afwerken. Zo zou er een of twee volledige periodes uitgeroken worden voor interlandvoetbal. "Op die manier wordt het clubvoetbal beter gescheiden van de interlandverplichtingen die spelers hebben", aldus Wenger. Die veranderingen zullen er sowieso niet komen voor 2024 omdat de internationale kalender al tot dan vastligt. 

Moest het voorstel van Wenger werkelijkheid worden, zouden de Rode Duivels gedurende een maand twee keer per week, of gedurende twee maanden eenmaal per week een wedstrijd spelen. Ze zouden het opnemen tegen drie tegenstanders en zouden voor de rest van het seizoen kunnen focussen op de club waarvoor ze spelen.