Extra aandacht: In Ecuador kijken ze met argusogen naar nieuwe Beerschot-coach

Extra aandacht: "In Ecuador kijken ze met argusogen naar nieuwe Beerschot-coach"

Gepubliceerd: donderdag 23 september 2021 om 17:05do 23-09-2021 om 17:05

Laatste update: donderdag 23 september 2021 om 19:43do 23-09-2021 om 19:43

Javier Torrente moet Beerschot uit het moeras trekken. De Argentijn heeft weinig ervaring als hoofdcoach maar leerde als assistent wel van vakman Marcelo Bielsa. VoetbalPrimeur.be sprak over de aanstelling met een kenner van het Argentijnse voetbal.

Het lijkt toch op een stevige gok, de aanstelling van Torrente als T1 bij Beerschot. Als hoofdcoach heeft de charismatische Argentijn niet veel ervaring. Meer nog, voor Torrente wordt dit de eerste klus als T1 in Europa. Eerder was hij wel al actief als T2 bij onder anderen Espanyol en Marseille.

Voor velen is Torrente nog een nobele onbekende. Wat mogen we precies verwachten van de nieuwe Beerschot-coach? "Hij heeft natuurlijk veel gelijkenissen met Bielsa, waar hij jarenlang mee heeft samengewerkt. Hij is veeleisend, zet graag hoog druk op de tegenstrever en staat voor energierijk voetbal. Het is dynamisch, er zit beweging in", vertelt Tom Robinson, kenner van het Argentijnse voetbal voor Golazo, in een exclusief gesprek.

Als zijn voetbalfilosofie aanslaat in ons land, krijgt de trainerscarrière van Torrente alvast een flinke boost. "Dit kan echt een springplank betekenen voor zijn carrière. Als hij het goed doet met Beerschot zal hij sowieso in de spotlights komen te staan", aldus Robinson.

De vraag is natuurlijk of Torrente succes zal oogsten in onze competitie. Voorlopig is dat koffiedikkijken. "Voor de neutrale fan wordt het sowieso interessant. Deze uitdaging is een echte test voor hem. We zullen nu echt ontdekken hoe ver hij staat als coach. Hij kiest zeker niet de makkelijkste weg, de competitie en context waar Beerschot zich in bevindt zijn volledig nieuw voor hem."

De Belgische pers zal Torrente uiteraard van dichtbij volgen de komende weken, zijn parcours zal echter ook in andere landen worden gevolgd. En dan spreken we niet over zijn thuisland Argentinië. "In Argentinië is dit geen groot nieuws. In Ecuador zullen ze zijn prestaties echter met argusogen bekijken."

Dat zit namelijk zo. "De Ecuadoriaan Moises Caicedo speelt uiteraard bij Beerschot. In Ecuador hopen ze dat Torrente het beste uit hem kan krijgen. Ze spreken natuurlijk allebei Spaans, dat kan helpen. Ook andere Spaanstaligen krijgen misschien wat meer kansen. Ik denk aan Ramiro Vaca en Mauricio Lemos", besluit Robinson.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Een goede keuze van Beerschot?

Ja
53%
Nee
47%
(75 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws