Onana verlaat Ajax voor Inter: 'Heel, heel erg dicht bij een overgang'

Onana verlaat Ajax voor Inter: 'Heel, heel erg dicht bij een overgang'

23-09-2021 16:49

Andre Onana is erg dicht bij een akkoord met Internazionale. Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde transferspecialist Fabrizio Romano donderdagmiddag in zijn livestream op Twitch. Het contract van de 25-jarige doelman bij Ajax loopt komende zomer af, waardoor hij transfervrij naar de Italiaanse club kan verkassen.

"Het is nog niet helemaal rond, maar hij is heel, heel erg dicht bij een overgang naar Internazionale", verzekert Romano. De Italiaan voegt eraan toe dat de overstap pas tijdens de volgende zomerse transferperiode zal plaatsvinden, omdat dan het contract van Onana bij Ajax afloopt.

Eerder gaf Marc Overmars, directeur voetbalzaken van de Amsterdamse club, al aan dat een vertrek van Onana voor de hand ligt. Ajax probeerde maandenlang het contract van Onana te verlengen, maar de doelman wil na zijn dopingschorsing een nieuw avontuur aangaan.

Overmars liet een aantal weken geleden duidelijk merken hoe hij in de situatie stond, nadat een aantal clubs afgelopen zomer al hengelde naar de diensten van de doelman. "Zijn transfer moet wel een fatsoenlijk bedrag opleveren. Als het bedrag onvoldoende is, dan maar in juni voor niks."