Breaking news

SELECTIE: KAA Gent met sterkste ploeg richting KRC Genk, opletten voor rode kaart

'Als ik mezelf met iemand moet vergelijken, dan is dat met Van Basten'

'Als ik mezelf met iemand moet vergelijken, dan is dat met Van Basten'

Gepubliceerd: donderdag 23 september 2021 om 16:44do 23-09-2021 om 16:44

Robert Lewandowski vindt dat hij op Marco van Basten lijkt. De Poolse spits van Bayern München krijgt vaak te horen dat de speelstijl van de gewezen aanvaller uit Nederland vergelijkbaar is met de zijne en daar kan hij zich wel in vinden.

Lewandowski is al jarenlang topscorer van Der Rekordmeister en werd door de FIFA in 2020 tot beste speler van het seizoen gekozen. Het afgelopen seizoen verdiende hij de Gouden Schoen als topscorer van Europa en ter ere daarvan werd hij geïnterviewd door Kicker, dat de Pool naar een spits van weleer vroeg waarmee hij zichzelf vergelijkt. "Sommige ex-profs hebben me verteld dat het moeilijk is om te vergelijken, maar dat ik op Van Basten lijk", vertelt hij.

Daar kan de doelpuntenmachine uit Warschau zich wel in vinden. "Het zit hem in de manier van bewegen en de loopstijl. Van Basten was een geweldige spits en als ik mezelf moet vergelijken met iemand, dan zou dat wel met hem zijn. Dat ik net als hij ook meeverdedig? In het moderne voetbal moet je dat ook doen. Ik wil geen spits zijn die voorin blijft hangen en op ballen wacht. Ik wil moeiteloos in elk systeem mee kunnen spelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws